25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Piknik luxus kivitelben


2024. 6. 25. | Anna

Piknik luxus kivitelben


Ma már talán hihetetlenül hangzik, de a piknik kifejezés egészen a 19. századig beltéri összejöveteleket takart. A megvalósítás azonban annyiban hasonló volt, hogy a vendégek mind hoztak magukkal finomságokat, amit aztán közösen csipegetve fogyasztottak el. 

A piknik igazán a viktoriánus korban vált ismertté és divatossá. Többek között Monet-nak és Cézanne-nak köszönhetően, akik előszeretettel ábrázolták főhőseiket piknik közben, de Jane Austen és Dickens regényeinek szereplői is szívesen választották társas összejöveteleikhez ezt a kötetlenebb formát. És ugyan a kezdetekben a piknik csak a gazdagok kedvelt időtöltései között szerepelt, a francia forradalmat követően a királyi parkok megnyíltak a nagyközönség számára is és az előkelő környezetben piknikezés mindenkinek elérhetővé vált. A benti összejövetelek lassan átkerültek a szabadba és megunhatatlan részesei lettek a tavaszi-nyári időszaknak - nem véletlenül mind a mai napig az egyik kedvenc időtöltésünk!

De hogy mi is kell egy pihentető és stílusos piknikhez? Legyen szó egy elegáns összejövetelről, laza hippi stílusú piknikről vagy egy romantikus, naplementébe nyúló programról, van néhány trükkünk, amivel bármilyen pikniket feldobhatsz!

Minden piknik alapja...


…a piknik takaró! Legyen puha, hogy sokáig kényelmesen ülhess vagy épp fekhess rajta, kellően bélelt, hogy hidegebb talajon se fázz és vízálló, hogy megvédjen a talaj nedvességétől. De egy igazán stílusos piknikhez választhatsz akár szőnyeget is! Ezt terítheted a piknik takaróra, hogy megvédd a nedvességtől vagy választhatsz COLOUR CLASH kültéri szőnyegeink közül, melyek garantáltan kiállják a próbát a füvön is.Dobd fel a pikniket bútorokkal!
 

Párnák, párnák és párnák…na meg a puffok. Egy igazi bohém hangulatú piknikhez válaszd a BOHO LOUNGE vagy ALL NATURE puffot, ha pedig párna, akkor érdemes a hagyományos- és ülőpárnákat keverni - nem csak jól mutatnak a különböző színű és mintájú párnák együtt, de praktikusak is. Egy kicsit hűvösebb napon vagy ha estére is maradnátok, készülhetsz takarókkal is.

 

A piknik fénypontja: a finomságokkal terített asztal


Megvan az alap, úgyhogy előkerülhetnek a finomságok a piknik kosárból a poharakkal és étkészletekkel együtt! Ha az elegáns piknik híve vagy, válassz üveg poharat - ha csak néhány személyre tervezed a pikniket és nem szeretnél nagyobb asztalt, a pohártartókkal ellátott, kihajtható CHIN CHIN kisasztalunkkal ezeket kényelmesen és biztonságosan helyezheted a földre.Nagyobb asztal esetén terítsd le azt lenvászon vagy pamut terítővel, készítsd elő a tálalókat, amire a finom falatok kerülhetnek és vedd elő a tányérokat és az evőeszközöket. Ha a piknik nagyon meleg nyári napra esik, akkor a napernyőről és a hűtőtáskáról se feledkezz meg.A dekorációFényfüzérek, lámpások és virágokkal telerakott vázák. Ha megfelelő világítást választasz, akkor sem kell haza indulnotok, ha már sötétedik. Elemmel működő gyertyákkal, a közeli fákra tekert égősorokkal és napelemes lámpásokkal hangulatos fénykoszorúban élvezhetitek az együtt töltött időt.

Mindennel készen vagy? Akkor jöhetnek a finomságok! Gyümölcsök, sós és édes falatok - bármivel is készülj, érdemes olyan ételeket választanod, melyek jól bírják a meleget, nem olvadnak el vagy épp esnek össze. Mert egy igazán jó piknik hosszú hosszú órákon át… 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm