Thai zöldségleves medvehagymával
2024. 10. 10. | Judit
Igazán izgalmas és frissítő receptet hoztam nektek, most, hogy beköszöntött végre a tavasz. Egy nagyon zöldséges, pikáns, ázsiai fűszerezésű, enyhén savanykás levest készítettem, friss medvehagymával és korianderrel megszórva. Lássuk!
Hozzávalók (4 főre)
2 sárgarépa
2-3 szem burgonya
2 fehérrépa
3-4 szál angolzeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor medvehagyma
1 ek tom yum paszta (ázsiai boltokban kapható)
2 cm friss gyömbér
1 lime
Só, bors
Fél liter víz
Egy kevés olaj
Elkészítés
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A hagymát karikákra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd egy kevés olajon üvegesre pároljuk őket. Közben felszeleteljük a sárgarépát és a zellert, felkockázzuk a burgonyát is, majd mehet minden a hagymák mellé.
A gyömbért is pucoljuk meg és hajszálvékony szeletekre vágva tegyük ezt is az edénybe.
Picit pirítjuk az egészet, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket. Amikor forr akkor adjunk hozzá egy nagy evőkanál tom yum pasztát, jól keverjük át. Kb. 10-12 percig főzzük, akkor jó ha roppanósak maradnak a zöldségek, nem kell szétfőzni.
A medvehagymát szedjük két részre, az egyik felét feldaraboljuk és adjuk a leveshez. Csavarjunk a levesre egy fél lime-ot, majd tálaljunk! Szórjuk meg friss korianderrel és medvehagymával, tegyünk rá egy friss lime gerezdet.
Jó étvágyat!