25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Thai zöldségleves medvehagymával


2024. 3. 28. | Judit

Thai zöldségleves medvehagymával

 

Igazán izgalmas és frissítő receptet hoztam nektek, most, hogy beköszöntött végre a tavasz. Egy nagyon zöldséges, pikáns, ázsiai fűszerezésű, enyhén savanykás levest készítettem, friss medvehagymával és korianderrel megszórva. Lássuk! 

Hozzávalók (4 főre) 

2 sárgarépa

2-3 szem burgonya

2 fehérrépa

3-4 szál angolzeller

1 fej vöröshagyma 

2 gerezd fokhagyma 

1 csokor medvehagyma

1 ek tom yum paszta (ázsiai boltokban kapható) 

2 cm friss gyömbér

1 lime 

Só, bors

Fél liter víz 

Egy kevés olaj 

 

 

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A hagymát karikákra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd egy kevés olajon üvegesre pároljuk őket. Közben felszeleteljük a sárgarépát és a zellert, felkockázzuk a burgonyát is, majd mehet minden a hagymák mellé.

A gyömbért is pucoljuk meg és hajszálvékony szeletekre vágva tegyük ezt is az edénybe.

Picit pirítjuk az egészet, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket. Amikor forr akkor adjunk hozzá egy nagy evőkanál tom yum pasztát, jól keverjük át. Kb. 10-12 percig főzzük, akkor jó ha roppanósak maradnak a zöldségek, nem kell szétfőzni.

A medvehagymát szedjük két részre, az egyik felét feldaraboljuk és adjuk a leveshez. Csavarjunk a levesre egy fél lime-ot, majd tálaljunk! Szórjuk meg friss korianderrel és medvehagymával, tegyünk rá egy friss lime gerezdet.

Jó étvágyat! 

 

 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm