25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Lilaburgonya főzelék mézes-boros szőlővel


2024. 4. 28. | Judit

Lilaburgonya főzelék mézes-boros szőlővel

 

Hozzávalók (4 főre)

Fél kg lilaburgonya

Fél kg sima burgonya

20 dkg vaj

1 dl tejszín / növényi tejszín

Só, bors, szerecsendió

1 nagyobb fürt szőlő

3 ek méz

1 dl Homola Syrah vörösbor

 

 

Elkészítés

 

A burgonyákat megtisztítjuk, meghámozzuk,felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük őket, nagyjából 20 perc alatt. Amikor megfőttek egy nagyobb merőkanálnyi főtt burgonyát tegyünk félre, a többihez adjuk hozzá a vajat, tejszínt, sót, szerecsendiót és blenderben vagy botmixer segítségével készítsük egy lágy, krémes állagot. Ha folyósabb állagra vágyunk, növelhetjük a tejszín arányát. Ezután a két textúrát keverjük össze, így el is készül az alap főzelékünk.

A szőlőt mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe a szemeket. Hevítsük fel a mézet egy edényben, adjuk hozzá a szőlőt, majd öntsük fel a vörösborral. Nagy lángon gyorsan forraljuk el az alkoholt belőle, majd  vegyük is le a tűzről. Mennyei illata van!

Tálaláskor a mézes boros szőlőt feltétként használhatjuk, tehetünk még hozzá tepsiben sült édesburgonya kockákat (nálam a képen azt a verziót látjátok), de jól megy hozzá a pirított tofu vagy csirkemell is.

Jó étvágyat hozzá!

(@gasztro_pr)

 

 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm