25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Egészséges smoothie receptek


2024. 4. 29. | Anna

Egészséges smoothie receptek


Élvezd a tavasz vitaminjait!

A színes, tavaszi zöldségekből és gyümölcsökből készült smoothie-k nem csak finomak,  de rengeteg vitamint is tartalmaznak. Csakd turmixold össze a hozzávalókat és már fogyaszthatod is otthon reggelire vagy akár út közben! Legyen szó egy rostdús reggeli ebergiabombáról, immunerősítő turmixról vagy stílusos erdei gyümölcsös és banános kényeztetésről az esti nassolnivaló helyett  – íme három recept, tőlünk, Nektek.

 

Reggeli almás-zabos smoothie


„Napi egy alma az orvost távol tartja!” Nem csoda, mert a kerek gyümölcs számos fontos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Az almás zab turmix segítségével máris kihúzhatod az almafogyasztást a napi teendők listájáról. Az egészséges gyümölcs, a rostban gazdag zabpehely és az anyagcserét serkentő fahéj kombinációjának köszönhetően az ital ideális reggeli uzsonnaként. Elkészítéskor ügyelj arra, hogy az almát a héjával együtt használd, hiszen ebben van a legtöbb vitamin és rost.
 

Hozzávalók (1 adaghoz):

1 alma

½ banán

50 gramm finomszemű zabpehely

200 ml tej (vagy növényi tej)

1 lefedett teáskanál fahéj



A gyümölcsöt megmossuk és kockákra vágjuk. A tejet, a zabpelyhet és a fahéjat a turmixgépbe öntjük, és addig pürésítjük, amíg krémes állagot nem kapunk. Ezután csak töltsd meg a poharat, szórj rá néhány zabpelyhet és egy csipet fahéjat és már ihatod is!

Az immunerősítő: narancs-gyömbér smoothie


Ez az élénk színű narancs és gyömbér turmix finom és szuper egészséges. A jó adag narancsot, sárgarépát és gyömbért tartalmazó turmix fedezi a napi vitaminszükségletet és erősíti az immunrendszert.


Hozzávalók (2 adaghoz):

2 narancs

2 sárgarépa

100 gramm szőlő

½ gyömbér gyökér

200 ml hideg víz

Friss menta



Mosd meg a gyümölcsöt és a zöldséget és távolítsd el a héját. Ezután a szőlőt és a narancsot apróra, a gyömbért és a sárgarépát pedig finom szeletekre vágd fel. Az egészet tedd 200 ml hideg vízzel a turmixgépbe és pürésítsd krémesre. Öntsd a turmixot egy ivópohárba, adj hozzá néhány jégkockát és néhány friss mentalevelet és már kész is a szuperegészséges ital!

Stílusos erdei gyümölcsös-banános smoothie


Egy turmix, ami nem csak finom, de jól is néz ki? Mi sem egyszerűbb ennél! Ez erdei gyümölcsös és banános smoothie csak úgy vonzza a tekintetet, este felveszi a versenyt még a kedvenc koktéloddal is. Az erdei gyümölcsök, például a málna és a szeder sok vitamint biztosítanak, az áfonya pedig tele van ásványi anyagokkal, amelyek erősítik az izmokat és a csontokat.

Hozzávalók (2 adaghoz):

100 gramm szeder

75 gramm málna

75 gramm áfonya

2 banán

200 ml kókusztej


Hámozd meg és szeleteld fel a banánt. Ezután tedd a darabokat a kókusztejjel a turmixgépbe és keverd össze. Vigyázat: A banándarabok hajlamosak csomósodni, ezért ha szükséges, adj hozzá egy kevés folyadékot. 

Ezután a poharakat körülbelül félig töltsd meg a banántejjel. A szedret, a málnát és az áfonyát mosd meg alaposan és kevés vízzel pürésítsd, majd öntsd ezt a piros-lila gyümölcskeveréket a banántejre. A márvány hatás érdekében egyszerűen használj egy szívószálat vagy kanalat. Díszítésként rakj pár szem friss gyümölcsöt a tetejére!

 

 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm