Bulgur saláta grillezett barackkal
2024. 12. 1. | Judit
A forró nyári napok kellős közepén egy nagyon könnyű, frissítő saláta ötletet hoztam nektek, aminek a középpontjában a szezon egyik kedvence, a zamatos, szaftos őszibarack áll. Ropogós jégsalátával, krémes fetával mennyi ízek találkozása ez a néhány perc alatt elkészíthető könnyed, egészséges finomság!
Hozzávalók (4 főre)
A salátához:
1 fej jégsaláta
100 gramm feta sajt
4 őszibarack
100 gramm főtt bulgur
Egy kevés vaj
Só, bors
Az öntethez:
3 ek. olívaolaj
Fél citrom leve
1 tk. Méz
1 ek. tahini
A tetejére:
Friss ribizli szemek
Lenmag / fekete szezám
A bulgurt tegyük fel 2x mennyiségű vízben főni, 10-12 perc kell neki, majd hagyjuk kihűlni.
A barackokat mossuk meg, vágjuk félbe őket, majd dobjuk egy kis darab vajat egy forró serpenyőbe és magas hőfokon pirítsuk meg a barackok mindkét felét, de kezdjük a magházas oldallal lefelé. Nem kell nekik sok idő, nem kell párolni, maradjon lédús. Tegyük félre amíg összeállítjuk a saláta többi részét.
A jégsalátát megmossuk, csíkokra vágjuk, a fetát pedig morzsoljuk tetszés szerinti méretű darabokra.
Az öntethez tegyük a hozzávalókat egy befőttesüvegbe és jól rázzuk össze, legyen szép homogén.
Állítsuk össze a salátát - én nem kevertem most mindent össze egy nagy tálba, hanem egyesével tálaltam szépen, tányérra.
Jégsaláta alap, majd mehet rá a bulgur, a sült barackokat vágjuk szép cikkekre és úgy helyezzük a tányérra, morzsoljuk rá a fetát, majd jöhet pár szem friss ribizli. Megszórjuk egy kevés sóval, borssal, illetve a lenmaggal, fekete szezámmaggal (vagy bármilyen tetszés szerinti maggal), majd locsoljuk meg egy kis öntettel.
Jó étvágyat hozzá!