25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Bulgur saláta grillezett barackkal


2024. 4. 19. | Judit

Bulgur saláta grillezett barackkal


A forró nyári napok kellős közepén egy nagyon könnyű, frissítő saláta ötletet hoztam nektek, aminek a középpontjában a szezon egyik kedvence, a zamatos, szaftos őszibarack áll. Ropogós jégsalátával, krémes fetával mennyi ízek találkozása ez a néhány perc alatt elkészíthető könnyed, egészséges finomság! 

 

Hozzávalók (4 főre) 

 

A salátához: 

1 fej jégsaláta 

100 gramm feta sajt 

4 őszibarack 

100 gramm főtt bulgur 

Egy kevés vaj 

Só, bors 

 

Az öntethez:

3 ek. olívaolaj

Fél citrom leve

1 tk. Méz 

1 ek. tahini 

 

A tetejére:

Friss ribizli szemek

Lenmag / fekete szezám 


 

A bulgurt tegyük fel 2x mennyiségű vízben főni, 10-12 perc kell neki, majd hagyjuk kihűlni. 

A barackokat mossuk meg, vágjuk félbe őket, majd dobjuk egy kis darab vajat egy forró serpenyőbe és magas hőfokon pirítsuk meg a barackok mindkét felét, de kezdjük a magházas oldallal lefelé. Nem kell nekik sok idő, nem kell párolni, maradjon lédús. Tegyük félre amíg összeállítjuk a saláta többi részét.

A jégsalátát megmossuk, csíkokra vágjuk, a fetát pedig morzsoljuk tetszés szerinti méretű darabokra.

Az öntethez tegyük a hozzávalókat egy befőttesüvegbe és jól rázzuk össze, legyen szép homogén. 

Állítsuk össze a salátát - én nem kevertem most mindent össze egy nagy tálba, hanem egyesével tálaltam szépen, tányérra. 

Jégsaláta alap, majd mehet rá a bulgur, a sült barackokat vágjuk szép cikkekre és úgy helyezzük a tányérra, morzsoljuk rá a fetát, majd jöhet pár szem friss ribizli. Megszórjuk egy kevés sóval, borssal, illetve a lenmaggal, fekete szezámmaggal (vagy bármilyen tetszés szerinti maggal), majd locsoljuk meg egy kis öntettel.

Jó étvágyat hozzá!


Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm