25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Ünnepi hangulatban: Így teríts meg a közös karácsonyi pillanatokhoz


2024. 5. 29. | Anna

Ünnepi hangulatban: Így teríts meg a közös karácsonyi pillanatokhoz


Vendégeket fogadni mindig jó dolog, főleg akkor, ha mindez egy meghitt, közös ebéddel vagy vacsorával párosul. Mert finom ételek mellett mindig jobban esik beszélgetni – karácsonykor pedig különösen.

De hogyan is fogj hozzá a közelgő vendégséghez? Ki kell gondolni a fogásokat, beszerezni az alapanyagokat, behűteni mellé néhány finom bort vagy pezsgőt és mindezt gyönyörűen tálalni – mert a közelgő ünnepi időszakban a karácsonyi menü igazán megérdemli a csillogó alapot az asztalon!

Összegyűjtöttünk pár tippet, hogyan varázsolj felejthetetlen ünnepi terítéket az asztalra!

 

MI TESZI ÜNNEPIVÉ AZ ASZTALT?

Legyen szó adventi vacsoráról, karácsonyi ebédről vagy esküvői lakomáról, a különleges alkalmak az asztalon is különleges kiegészítőkkel párosulnak. Olyan nem mindennapi tárgyakkal, mint például a generációk óta féltve őrzött ezüst evőeszköz, egy finom anyagból készült asztalterítő, csillogó kristálypoharak és gyönyörű étkészlet.

Ezek, a hétköznapokon ritkán látott tárgyak különleges hangulatot varázsolnak az asztalra és akár régi emlékeket, történeteket is megidézhetnek. Íme azok a kiegészítők, melyek a te ünnepi asztalodról sem hiányozhatnak!

 

1. A TEXTÍLIA

 Az asztalterítő és a szalvéta vászonként szolgál a ragyogó evőeszközök, tányérok és poharak számára, éppen ezért fontos, hogy ez összhangban legyen az asztal többi elemével. Választhatunk természetes megjelenésű lenvászon textíliát, de egy finom pamutból készült mintás, vagy akár színes textíliával még hangsúlyosabbá tehetjük az asztalunk megjelenését.

A szalvéták esetében felmerül a kérdés: vászon- vagy papírszalvétát válasszunk? A vélemények megoszlanak, a textilszalvéta azonban újra egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és ez nem is meglepő: elegáns és fenntarthatóbb alternatíva az egyszer használatos papírszalvétákkal szemben. A BUTLERS kínálatában ma már a gyönyörű textil terítők mellett azonos anyagból készült szalvétákat is találsz – mert így lesz igazán tökéletes az összhang!

Tipp: Less el néhány szalvéta hajtogatási technikát és ejtsd még inkább ámulatba a vendégeidet!


2. AZ ÉTKÉSZLET


Az eleganciához nem kell feltétlenül túldíszített étkészletet választanunk: az egyszerűbb formájú, kerámiából vagy finom porcelánból készült étkészletek eleganciája is tökéletes alap lehet az ünnepi terítékhez, de akár egy rusztikusabb megjelenésű étkészletet is ünnepivé tehetsz megfelelő kiegészítőkkel párosítva. Egy egyszerű formájú és színű, például fehér vagy halvány szürke szett újabb és újabb ünnepi alkalomhoz ad tökéletes alapot, és még akkor is az asztalod ékei lehetnek, ha időközben lecserélnéd az asztalterítőt vagy az evőeszközöket.

Tipp: A még különlegesebb hangulatért a tányérok alá tegyél arany vagy ezüst dekor tálakat vagy gyöngyökből kirakott alátét, ragyogó színpadot kínálva a terítéknek és a finom fogásoknak.

 


3. A POHARAK


Csillogó kristálypoharak vagy gyöngyházhatású, arany szegélyű poharak? Bármire is essen a választásod, érdemes egy egész szettet beszerezni, hogy minden italhoz megfelelő poharat kínálhass a vendégeidnek. Ha azonban túl kicsi az asztal, elég, ha egy vizes és egy boros pohár kéznél van.

Tipp: Ha az ünnepek alatt egy finom pezsgővel vagy proseccoval szerettek koccintani, akkor a flőte helyett akár egy elegáns kehelyben is felszolgálhatod a játékos buborékokkal dúsított italt.

 


4. AZ EVŐESZKÖZ

 


A tányérok, poharak és a terítő mellett ugyan méretüket tekintve kevésbé hangsúlyosak, mégis legalább annyira fontos kiegészítői a terített asztalnak az evőeszközök.

Ahol a régóta őrzött családi ezüst evőeszköz készlet nem áll rendelkezésre, ott a modern matt fekete evőeszköztől a klasszikus ezüstön át a csillogó aranyig vagy a divatos rozé aranyig bármi az asztalra kerülhet – a színek mellett pedig a választék a formák tekintetében is sokszínű!

 

5. A DEKORÁCIÓA tányérok, poharak és evőeszközök után jöhetnek a kiegészítők, azok a kisebb nagyobb tárgyak, melyekkel igazán egyedi hangulatot kölcsönözhetsz az ünnepi asztalnak.

Vázák, karácsonyi ágak, gyertyatartók, terítő és dekoratív figurák: akár a visszafogott, természetes hangulat, akár a túláradó ünnepi csillogás áll közel a szívedhez, ünnepi asztaldekorációink között bármilyen stílusú terítékhez megtalálod a tökéletes kiegészítőket.

Tipp: ha a fényekre kerül a sor, válassz meleg, visszafogott fényű égősorokat vagy csak helyezz néhány mécses- és gyertyatartót az asztalra. A pislákoló gyertyafénynél nincs is hangulatosabb!

 

Az ünnepi terítékhez megtalálsz minden kiegészítőt IDE kattintva!


Elkészült a Te karácsonyi asztalod. Már csak a vendégek és a nyugodt légkör hiányoznak.

 

 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm