25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Rend a lelke mindennek – otthoni rendszerezés a konyhától a fürdőszobáig


2024. 5. 23. | Anna

Rend a lelke mindennek – otthoni rendszerezés a konyhától a fürdőszobáig


Hol van megint a cellux, hol rejtőznek a tollak? Ismerős kérdések? Az íróasztalon gyorsan és könnyedén kialakulhat a káosz, de a konyhában vagy a fürdőszobában lévő apróságoknál sem ritkán fordul elő, hogy nem találjuk őket.

Mi a megoldás? Üveg tárolóeszközök! Átláthatóvá teszik a tárolást és pillanatok alatt rendet teremthetsz a segítségükkel a szekrényekben és a polcokon. Az örök keresésnek vége, mert a különböző méretű tárolóüvegekkel még a legnagyobb káoszkirálynő körül is egy szempillantás alatt rend lesz.


Tippek és trükkök konyhai rendszerezéshez

Dió, tészta, liszt, cukor: a konyhában nagyon sok alapanyagnak kell helyet találni. Ráadásul érdemes időnként átnézni a szekrényeket és polcokat és kiválogatni a lejárt szavatosságú élelmiszereket. Ha jól átlátható a fiókok és a szekrények tartalma, akkor gyorsabban megtalálod a főzéshez, sütéshez szükséges dolgokat és a rendrakás is könnyebben fog menni.

Hogyan állj neki, ha nálad már eluralkodott a káosz? Takaríts ki mindent, töröld ki a fiókokat és tisztítsd le a polcokat, majd csak azt tedd vissza, amire valóban szükséged van.

Egy kancsóban van elég hely a fakanalaknak és a habverőknek, míg a magasabb, zárható tárolóedényekben a kukoricapehely, a spagetti vagy akár a kávékapszulák kényelmesen elférnek.

Helyezd a magas tárolókat hátulra, az alacsonyabbakat pedig előre: egy kupacban nem csak még jobban mutatnak, de jól átláthatóvá is teszik a tárolást.

 
Egy rendszerezett fürdőszobában a kikapcsolódás is édesebb


Kapcsolj ki egy forró habfürdőben, csukd be a szemét és lazíts – ez harmonikus, rendezett környezetben működik a legjobban. Így nincs más hátra, mint tekerd fel az ingujjat és irány a fürdőszoba! Az alábbi tippek segítenek rendet teremteni:

A gyógyszeres doboz átnézése: Dobd ki a lejárt gyógyszereket, majd válogasd újra és rendszerezd típus vagy akár állag szerint őket: tedd külön a krémeket, a tablettákat vagy épp a por állagú, esetleg folyékony gyógyszereket.

Kozmetikumok ellenőrzése: Furcsa illata van a krémnek és megváltozott a színe? Akkor válj meg tőle!

A kellékek rendszerezése: Mindenféle tubus és doboz sorakozik a fürdőszobai szekrényben?  A sampon, tusfürdők és krémek rendszerezése segít, hogy jobban átlásd, mi fog elfogyni és miből van még esetleg egy elfeledett tartalék.

Ha készen vagy a rendrakással, akkor itt az ideje a díszítésnek. A fürdőszobát gyorsan és egyszerűen megtöltheted egy kis személyes varázzsal. A szépségápolási eszközök, például a sminkecsetek, vattakorongok és fürdősók tárolhatóak egyszerű tárolóedényekben, ezzel sokkal rendezettebb megjelenést adva a fürdőszobádnak. Az olyan csavaros kupakkal ellátott üvegek, mint például a MASON’S vagy QUATTRO STAGIONI termékcsalád darabjai megvédik a tárolt tárgyakat nedvességtől és a portól, így minden száraz és tiszta marad.

 Olló, toll, papír: az összeszedett munka a rendezett íróasztalnál kezdődik


Míg egyesek értékelik a kreatív káoszt, mások csak akkor válnak produktívvá, ha mindennek megvan a maga helye. Mindkét esetben jól teljesítenek azok a zárható üvegek, amelyekben kisebb dolgok, például gemkapcsok és rajzszögek tárolhatók, de tolltartóként is kiválóan használhatóak.

Tipp: Az egyszerű edényeket ragasztószalaggal könnyedén egyedivé varázsolhatjuk: gyorsan felragasztható és ugyanolyan gyorsan és maradék nélkül el is távolítható, filctollal pedig rá is írhatunk.

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm