25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Ice, Ice Baby: Jégkocka nyárra hangolva


2024. 6. 19. | Anna

Ice, Ice Baby: Jégkocka nyárra hangolva

 

Nyáron, amikor a hőmérő gyakran túllépi a 30°C-os határt, semmi sem esik jobban egy frissítő italnál. Bár a forró italok egyébként hűsítenek is, mi azért szívesebben fogyasztunk vizet, jeges teát vagy jéghideg szódát.

Fagyasztott gyümölcsökkel, fűszernövényekkel és egyéb extrákkal egy extra hűsítő löketet adhatsz a nyári italodnak. A „cube couture” művészetének tervezőjeként pedig a lehetőségeknek csak a Te képzeleted szabhat határt. Mi most 3 tippel segítünk beindítani az otthoni jégkocka gyáradat.


#1 Jégkockába zárt gyümölcsök


Jéghideg csemege fagyasztott gyümölccsel. Nem csak finomak és hűsítőek, de jól is mutatnak.


Legyen szó áfonyáról, málnáról vagy ribizliről: kedvenc gyümölcseidet akár frissen vagy lefagyasztva jégkocka formájában is élvezheted forró nyári napokon! Adj hozzá egy kis rozmaringot, hogy elolvadva a vizedet is még ízletesebbé tegyék. Az elkészítése gyerekjáték: töltsd meg vízzel a jégkockatartót, add hozzá a kedvenc gyümölcseidet és tedd pár órára a mélyhűtőbe. A proseccohoz is illik, ha épp valamit ünnepelnétek. Például a nyarat...?!

Egy másik jó ötlet: Tedd formákba a gyümölcsök levét és fagyaszd le, így egészséges és finom jégkrémet készíthetsz.

Nincs gyümölcs otthon? Akkor próbáld ki gyümölcslével! Víz helyett önts gyümölcslevet a jégkocka tálcába, ezután a fagyasztott gyümölcslé kockákat tedd ásványvízbe (akár gyümölcsös ásványvizet is választhatsz!) és élvezd, ahogy az elolvadó jégkockák megízesítik a vizedet. Jó hűsölést!

 

#2 Jéghideg ébredés

Általában szívesebben fogyasztjuk a kávét frissen és forrón - kivéve nyáron!

Ugye te is ismered azt az érzést, amikor a jégkockák túl gyors olvadása miatt a jeges kávé hamar vizes ízű lesz? Van egy tippünk, hogyan biztosíthatod a kávéízt és a jéghideg élvezetet egyszerre: töltsd meg a jégkockaformát kávéval, fagyaszd meg őket, majd ezeket add hozzá a hideg kávéhoz! A kávés jégkockákat pedig ízlés szerint finomíthatod: tejjel, tejszínnel, vanília fagylalttal vagy csokireszelékkel. Ugye máris azon töröd a fejed, milyen finomságot csempészhetnél bele?;)

 

# 3 Virág wow-hatással

Kis trükk, nagy hatás: Egyszerűen helyezz virágokat a jégkockatartóba, töltsd fel vízzel és tedd be a fagyasztóba. A fagyasztott végeredmény nagyszerűen néz ki és minden italt vonzóvá varázsol. Használhatsz ehető virágokat is, mint például jégbegónia, százszorszép vagy levendula.

Tipp: Ne harapdáld túl sokat a szép virágokat, és ne feltétlenül egy forgalmas út szélén szedd le őket erre a célra. Gyűjtsd be inkább őket egy erdei kirándulás alkalmával, messze a az autóutak szmogos levegőjétől.


És most: élvezd az italodat jéghidegen, mert itt a nyár!

 

 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm