25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Hygge - a boldogság dán receptje


2024. 7. 22. | Anna

Hygge - a boldogság dán receptje

Az ősz egyet jelent az otthon melegével, a csendesebb estékkel és a rövidebb nappalokkal. A lelassulás időszaka, amikor jólesik szűk körben, a családdal, barátokkal tölteni az időt, amikor nem kell rohanni sehová.

A pörgős hétköznapokban azonban sokszor nagyon nehezen tudunk kikapcsolni, még egy nehéz nap után hazaérve sem könnyű a lassítás. Talán ezért is lett annyira népszerű néhány éve a boldogság dán receptje, a ,,hygge”. Ez a fogalom, ugyan nehezen fordítható le, de leginkább egy érzést takar, mely a boldogság, a szeretet, az elégedettség, a család és a barátok együttesével írható le. Tudatosan időt szakítani magunkra és egymásra, együtt ülni az asztal körül, élvezni az élet szép pillanatait – mert mindezek az apró dolgok azok, amelyek igazán feltöltenek energiával és boldoggá tesznek.

A jó hangulat leginkább rajtatok múlik, azonban egy otthonos és hívogató környezettel tökéletes alapot teremthetsz az őszi-téli időszakban a kikapcsolódáshoz, akár egyedül, akár másokkal együtt élveznéd az otthon melegét.

Puha párnák, hangulatos takarók, szőnyegek és természetesen meleg fények: megmutatjuk, hogyan varázsolj meleg légkört az otthonodba!


 

Fények fel, gondolatok kikapcsolnak!


Az igazi hygge érzéshez a meleg fények, pislákoló gyertyák, hangulatos égősorok és a kis asztali lámpák adják meg a megfelelő alaphangot. A különböző méretű és színű gyertyákat helyezheted egy tálcára is a dohányzóasztalon, a otthonod pedig díszítheted az erdei séták során gyűjtött fenyőtobozokkal, makkokkal, levelekkel, de a faágak vagy szárított virágok is hangulatosan mutatnak egy vázában.

Tipp: A különböző színű és méretű gyertyákat bátran kombináld egymással, de ahhoz, hogy harmonikus megjelenésű legyen, három különböző szín elegendő, különben gyorsan túl nyüzsgő lesz.

 

 

FÖLDSZÍNEK, FEHÉR ÉS LÁGY RÓZSASZÍN


A meleg otthon alapját a földszínek adják, a melegbarna, a lágy bézs, de a nyugtató szürke és a természetes fehér és fekete is megjelennek, mindezekhez pedig finom rózsaszínnel, lágy sárgával, sötétzölddel és egy kis arannyal ragyogó színfoltokat is adhatunk. A földszíneket párosítsd természetes anyagokkal: a fa melegsége, a pamut puhasága, a lenvászon frissessége és a tengerifűből vagy egyéb természetes anyagból szőtt kosarak mind jó kiegészítői ezeknek a színeknek.

 

 

A KÖZÖS ÉTKEZÉSEK EREJE


A családdal, barátokkal közösen töltött idő fontos része a vendéglátás. Akár vendéglátó, akár az egyik vendég vagy, az együtt elkészített ételek és a hangulatosan terített asztal tökéletes alapot adnak a hosszúra nyúló beszélgetésekhez.

Egy szeretettel terített asztalhoz pedig nem kell sok: teríts le egy lenvászon textíliát, használj kerámia étkészletet, egyszerű üveg poharakat és dekorálj szárított virágokkal, apró mécsesekkel és gyertyákkal.

Egy szabály van csak: ne vidd túlzásba! Nem a tökéletesség és a csillogó külső a cél, hanem a harmonikus, meleg és otthonos hangulat.

És ne felejtsd el, a hygge életérzéshez nem elég a tárgyakkal megteremtett hívogató hangulat. Add át magad a pihenésnek, éld meg a hétköznapokat és élvezd a téged körülvevő környezetet.

 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm