25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Be My Valentine!


2024. 4. 20. | Anna

Be My Valentine!

 

ÜNNEPELJÜK A SZERELMET!


Mindjárt itt a Valentin nap, ami ugyan egyesek szerint csak a "virágárusok találmánya", mégis sok szokás és hagyomány övezi ezt a napot. De valójában honnan is származik?

 

TITKOS SZERELEM

A legenda szerint a Valentin-napot Szent Bálint tiszteletére ünneplik, aki a 3. században titokban eskette meg a szerelmeseket II. Claudius császár rendelete ellenére, aki megtiltotta a fiatal férfiaknak, hogy megnősüljenek – az uralkodó szerint ugyanis így jobb katonák váltak az ifjakból. Valentin pap azonban nem tartotta tiszteletben a császár akaratát és keresztény módra megeskette a szerelmes ifjakat. 

Ugyan ez a mítosz nem igazán nyert soha bizonyítást, a Valentin nap  akkor is jó alkalom arra, hogy meglepjük a szerelmünket egy apró és kedves ajándékkal.

 

Reggeli az ágyban: Kellemes meglepetés, nem csak Valentin napon

 

INDÍTSD ROMANTIKUSAN (ÉS ÉHESEN) A NAPOT


Azért, hogy a napot ne (csak) pillangókkal a gyomrodban kezd, indíthatjátok a napot egy romantikus reggelivel az ágyban. Mert miért is várnál az esti gyertyafényes vacsorára, ha reggel együtt kezdhetitek a napot?

Egy puha palacsinta garantáltan megédesíti az ünneplést – mutatjuk is a receptet:

 

 

HOZZÁVALÓK kb. 10 KIS PALACSINTÁHOZ:

1-2 közepes méretű tojás

½ evőkanál cukor

csipet só

100 gramm joghurt

50 gramm tej

75 gramm liszt

½ csomag sütőpor

Kis vaj és olaj a sütéshez

Friss gyümölcs a tálaláshoz

 

 

ELKÉSZÍTÉS

1. Először habverővel verd habosra a tojást, a cukrot és a sót. Ezután add hozzá a többi hozzávalót, és addig keverd, amíg sűrű masszát nem kapsz.

2. Melegítsd fel a serpenyőt közepes lángon, majd vedd le alacsony fokozatra. Ahhoz, hogy a palacsinta szép és puha legyen, nem szabad túl forrón sütni.

3. Tegyél egy-egy teáskanálnyi olajat és vajat a serpenyőbe, és süss ökölnyi nagyságú palacsintát. (tipp: Ha a serpenyőt letakarod hőálló fedéllel, a palacsinta gyorsabban megsül.)

4. A meleg és puha palacsintákat halmozd egymásra és díszítsd friss gyümölcsökkel a szerelem színeiben!

Tipp: A különösen édesszájúaknak a tésztát leönthetjük csokoládészósszal, mézzel vagy akár juharsziruppal is.

 

 

A KÉZZEL ÍROTT ÜZENETEK EREJE


A Valentin-nap hétköznapra esik, és nincs időd egy hosszú reggelire az ágyban? Mit szólnál egy kis szerelmes levélhez vagy egy vershez? Ne aggódj, nem kell neked megírnod, épp elég, ha a kedvenc költőd sorait veted papírra, de egy személyes levél is igazán őszinte és megható meglepetés lehet. A kézzel írott üzeneteknek pedig a mai digitális korban amúgyis nagy értéke van.

Tudtad? A szerelmes levél és a virágok tipikus kombinációja egyébként Samuel Pepys angol íróig nyúlik vissza. Állítólag a 17. században február 14-én írt először szerelmes levelet feleségének, aki egy csokor virággal válaszolt.

 

VALENTIN HELYETT GALENTIN


Nincs Valentin-napi hangulatod? Nem számít, mert amit mindig ünnepelhetsz, azok a barátaid! Amerikában február 13-án széles körben elterjedt a Galentin-nap, mely a „Valentin” és a „gal” (=csaj) szavakból áll össze. Egy nap a barátság jegyében – és ezt éppolyan szépen meg lehet ünnepelni habzóborral, apró ajándékokkal és finom édes falatokkal, mint a szerelmesek napját!


Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm