20 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Vöröslencse főzelék édesburgonyával


2021. 12. 1. | Judit

Vöröslencse főzelék édesburgonyával


Ahogy beköszönt a hideg, és hamarabb sötétedik, úgy vágyunk mi is egyre inkább a szívet lelket melengető ételekre. Az egyik nagy kedvencemet hoztam el nektek novemberre, amit az egyik kedvenc ausztrál bloggerem, Minimalist Baker inspirált (csak én picit máshogyan készítem, mint ő): egy fűszeres krémes vöröslencse főzeléket, ami az édesburgonyával lesz teljes. A gyömbér, a fahéj és a szegfűszeg pedig egy picit már a karácsonyi hangulatot idézi. Készítsétek el Ti is ezt a finom fogást, akár hétköznapra, akár az ünnepre készülődve.

 

Hozzávalók (2 főre)

2 nagyobb édesburgonya

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

120 gramm vöröslencse

2 cm friss gyömbér lereszelve

Kókuszolaj

Só, bors, kurkuma, római kömény, édes pirospaprika, fahéj, szerecsendió, cayanne bors

6 dl zöldségalaplé vagy víz

2 dl kókusztejszín

1 ek juharszirup

A díszítéshez: pirított tökmag, tökmagolaj, pirospaprika

 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk. Egy kevés kókuszolajon átpörgetjük a hagymát, majd jöhet rá a fokhagyma és a reszelt gyömbér. Picit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd mehet hozzá a felkockázott édesburgonya, 1 ek vizet is tehetünk hozzá, és 5-6 percig pároljuk. Ezután mehetnek bele a fűszerek a lencse is (az enyémet nem kellett áztatni előtte). Összeforgatjuk, majd felöntjük az alaplével vagy vízzel, 15 percig forraljuk közepes lángon, végül hozzákeverjük a kókusztejszínt, és ha kell még fűszerezzük. Adjuk hozzá a juharszirupot is, majd botmixerrel pürésítjük az egészet. Tökmagolajjal, pirított tökmaggal, akár friss zöldekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szerző: Szauer Judit // @gasztro_pr

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm