25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Mazsolás kalács koszorú


2025. 1. 15. | Orsi

Mazsolás kalács koszorú

 

Legyen szó hosszú hétvégéről, családi ünnepről vagy brunchról a barátokkal, ez a kalács koszorú bármikor mutatós és finom szereplője lesz az asztalnak. Én most augusztus 20-a alkalmából egy nemzeti szalaggal díszítettem, de ez persze az alkalomtól és a ti kreativitásotoktól függően variálható.

 

 

Hozzávalók

500 g liszt

250 ml tej

50 g vaj vagy margarin

60 g cukor

1 tojás

15 g élesztő

1 csipet só

A kenéshez:

1 tojás

1 ek víz

A langyos (nem meleg!) tejbe belemorzsoltam az élesztőt és egy kis kanálnyit a cukorból és hagytam kicsit felfutni. Ezután összegyúrtam az összes hozzávalót, picit dagasztottam, és hagytam megkelni.

A puha tésztát ketté szedtem, két hosszú kukac formát gyúrtam belőle és összecsavartam, koszorú formába körbehajtottam, majd megkentem a picit vizezett tojással és hagytam újra megkelni 50 fokos kicsit nyitott sütőben. Végül 170 fokon kb fél óra alatt kisütöttem. Az idő sütő függő, érdemes figyelni és aranybarnán kivenni.

Jó étvágyat!

 

 

 

@sandor_orsi

 

 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm