Epres mascarponekrém friss mentával
2024. 12. 12. | Judit
Ez könnyű pohárkrém maga a nyár kezdete! A friss és édes hazai eper, a krémes lágy mascarpone és a zsenge zöld mentalevelek találkozása mennyi ízeket alkotnak, ráadásul néhány perc elkészíteni az egészet. Lássuk:
Hozzávalók
250 gramm mascarpone
250 gramm friss eper
50 gramm datolyaőrlemény vagy más édesítő
1 csipet só
Fél citrom leve
Friss zöld mentalevelek (én a kertünkben szedtem őket)
Pár kanál ropogós granola
Elkészítés
Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk, a legszebb szemeket tegyük félre a díszítéshez.
A mascarponét egy picit vízzel lazíthatjuk, ha túl sűrű lenne. Ezután mehet a turmixba/ késes aprítóba az eperrel, datolyaőrleménnyel a citrom levével, csipet sóval és a friss mentával együtt. Magas fokozaton turmixoljuk krémesre, majd tálaljuk kis poharakba. Díszítsük friss eperszeletekkel, mentalevelekkel, vagy akár ehető virágokkal, a tetejére szórhatunk ropogós granolát is. Isteni, próbáljátok ki!
Jó étvágyat!
@gasztro_pr (Szauer Judit)