25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Epres mascarponekrém friss mentával


2024. 12. 12. | Judit

Epres mascarponekrém friss mentával


Ez könnyű pohárkrém maga a nyár kezdete! A friss és édes hazai eper, a krémes lágy mascarpone és a zsenge zöld mentalevelek találkozása mennyi ízeket alkotnak, ráadásul néhány perc elkészíteni az egészet. Lássuk:

 

Hozzávalók

250 gramm mascarpone

250 gramm friss eper

50 gramm datolyaőrlemény vagy más édesítő

1 csipet só

Fél citrom leve

Friss zöld mentalevelek (én a kertünkben szedtem őket)

Pár kanál ropogós granola

 

Elkészítés


Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk, a legszebb szemeket tegyük félre a díszítéshez.

A mascarponét egy picit vízzel lazíthatjuk, ha túl sűrű lenne. Ezután mehet a turmixba/ késes aprítóba az eperrel, datolyaőrleménnyel a citrom levével, csipet sóval és a friss mentával együtt. Magas fokozaton turmixoljuk krémesre, majd tálaljuk kis poharakba. Díszítsük friss eperszeletekkel, mentalevelekkel, vagy akár ehető virágokkal, a tetejére szórhatunk ropogós granolát is. Isteni, próbáljátok ki!



Jó étvágyat!

@gasztro_pr (Szauer Judit)

 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm