25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Céklás palacsinta, sütőtökpürével, zöldbabbal, ropogós lilakáposztával


2024. 7. 22. | Berta

Céklás palacsinta, sütőtökpürével, zöldbabbal, ropogós lilakáposztával


A termelői piac csábítása mindig erősebb, mint a kar, ami felcipeli a zöldséget a lakásba. Ha esetleg túlvásárolnánk magunkat egy-egy zöldségből és már kipipáltuk a jól bevált recepteket, akkor érdemes kombinálni a kedvenc fogásokat, így színesíteni -ezúttal szó szerint- a menüt. 

Vagy megkérdezhetünk egy öt éves gyereket mi legyen az ebéd, aki reggelire, ebédre és vacsorára is palacsintát majszolna. 

Így esett a választás a cékla és a palacsinta kombinációjára, amihez tökéletesen illeszkedik az őszi hangulatot idéző sütőtök. 

Ha elég szemfülesek vagyunk akkor még elvétve találhatunk zöldbabot, de kiválthatjuk egy otthon is fellelhető bármilyen zöldséggel ezt a hozzávalót, hiszen rossz nem lehet egy étel, amiben csupa színes és tápértékben gazdag zöldség van. 

 

Céklás palacsinta hozzávalók:

 

  • 15 dkg tönkölyliszt

  • 10 dkg zabliszt

  • 1 nagy csipet sütőpor

  • 1 közepes méretű cékla

  • 1 nagy csipet só

  • 2 evőkanál kókuszvirág cukor

  • 1 evőkanál kókuszzsír vagy semleges ízű zsiradék

  • 2 tojás

  • 2,5 dl tej vagy bármilyen növényi tej

 

Sütőtökpüré hozzávalók:

 

  • 1 kisebb sütőtök

  • 200 ml zabtejszín

  • 1 evőkanál datolyaszirup

  • 1 nagy csipet szerecsendió

  • 1 kis csipet fahéj

  • 1 nagy csipet só

  • Víz az igény szerinti higításhoz

 

Párolt zöldbab hozzávalók:

 

  • 1 kanál vaj

  • 1 nagy csipet só

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 nagy csipet bors

 

 

A palacsinta alapanyagait keverjük össze szokásos módon, majd jöjjön a varázslat: reszeljük bele az elősütött céklát a tésztába! Ez a trükk teszi rózsaszínné az ételt. Ha bátrabbak vagyunk, akkor akár nyers céklát is használhatunk, de akkor picit darabosabb lesz.

Serpenyőben, közepes hőfokon, picike kókuszzsíron süssük meg a palacsintákat.

Eközben a sütőtököt daraboljuk fel és süssük meg. Ezután pürésítsük össze a többi hozzávalóval, így selymes állagot kapva.

A zöldbabot pároljuk vajjal, fokhagymával és fűszerekkel.

A lilakáposztát pedig vékony szeletekre szeljük, hogy ropogósan tálalhassuk.

Az étel minden hozzávalóját hagyjuk egy kicsit langyosra hűlni, hogy ne essen szét az alkotásunk.

A további díszítéshez már csak a képzeletünk (vagy a kamránk) szabhat határt!

Bon Appetit!

 

 

 

 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm