25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Beluga lencsés superfood saláta szilveszterre


2024. 12. 10. | Judit

Beluga lencsés superfood saláta szilveszterre

 

Az ünnepek alatt jóval többet és nehezebbeket eszünk, mint máskor, és ez így is van rendjén. Éppen ezért Szilveszterre most egy olyan receptet hoztam Nektek, ami könnyed, szép, színes, tápláló, egészséges és tökéletes hozzá egy pohár Homola brut nature pezsgő is.

 

Hozzávalók (4 főre)

 

1 csokor fodros kel

3 nagyobb szem édesburgonya

0.5 kg beluga lencse

1 gránátalma

40 dkg lágy kecskesajt

Olívaolaj, méz, 1 citrom leve & 1 narancs leve

Só, bors

 

 

Elkészítés

A lencsét megfőzzük - én olyat választottam, amit nem kell áztatni és 30 perc alatt készre fő, szép pergős lesz. A burgonyákat 180 fokon 40 perc alatt héjastul puhára sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, utána tisztítjuk majd kockázzuk fel. A gránátalmát megpucoljuk és magjaira szedjük, a fodros kelt pedig kisebb darabokra tépkedjük és épphogy csak leforrázzuk, majd lecsepegtetjük. Az öntet hozzávalóit egy befőttesüvegben összerázzuk. Tálaljuk a salátát, mindent szépen egymásra pakolva, a tetejére morzsoljuk a lágy kecskesajtot, majd locsoljuk meg a citrusos öntettel. Bontsunk mellé Homola pezsgőt, és legyen boldog az új év!

 

Szeretettel,

Judit

/A Homola Pincészet egyes borait megtaláljátok a BUTLERS üzleteiben./

 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm