25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Balzsamos cékla krémes hajdinával


2024. 4. 19. | Judit

Balzsamos cékla krémes hajdinával


A cékla egy nagyon sokoldalú és szuper egészséges alapanyag, ami szerencsére ilyenkor is elérhető a piacokon. Az egyik kedvenc téli zöldségem, ezt a salátát gyakran készítem ilyenkor. Köretként, önmagában, hidegen és langyosan is nagyon jól működik.

Hozzávalók

Cékla

3-4 nagyobb cékla 

2 közepes alma

100 gramm aszalt vörösáfonya 

3 ek. méz 

Balzsamecet vagy krémes balzsamecet 

Pici víz

 

Krémes hajdina

250 gramm hajdina

1 dl kókusztejszín 

Só, bors

 

Elkészítés


A céklákat megtisztítjuk és egészben megsütjük 180 fokon 45 perc alatt. Amikor kihűlt, meghámozzuk, és felkockázzuk őket.

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és szintén felkockázzuk.

Pici  mézet hevítünk egy lábosban, majd beleforgatjuk a céklakockákat, picit kevergetjük. Felöntjük a balzsamecettel, majd hozzáadjuk az aszalt vörösáfonyát is. Kicsit megint kevergetjük, majd mehet bele az alma is. Fedő alatt pároljuk pár percig, majd a fedőt levéve, a lángot picit feljebb véve folyamatosan kevergetjük, addig, amíg ragacsos, krémes állagot nem kapunk. Ha kell egy kis vizet adagolhatunk alá, míg elérjük a kívánt állagot. 

A hajdinát 15-20 perc alatt megfőzzük, majd hozzáadjuk a kókusztejszínt és botmixerrel krémesre turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk.

Friss rukkolával, kesudióval, néhány csepp olívaolajjal tálaljuk - ha nem vagy vegán, friss kecskesajt is mehet a tetejére.

Jó étvágyat! 

 

 

Szerző: Szauer Judit // @gasztro_pr

 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm