25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

It's cocktail o'clock


2024. 4. 29. | Anna

It's cocktail o'clock

 

Egészségedre! Legyen szó kerti buliról, grillezésről vagy egy hangulatos estéről a legjobb barátnőiddel, nyáron a frissítő koktélok éppúgy hozzátartoznak egy jó bulihoz, mint a finom ételek. Már csak a tökéletes recept hiányzik? Mi most hármat is mutatunk!

Alkohollal vagy anélkül, vagy akár jéghideg popsicle változatban - neked melyik koktél a kedvenced?

 

Édesen krémes: alkoholmentes kókuszos koktél gránátalmával


Tökéletes a csajos estékhez.

Természetesen a jó házigazdák alkoholmentes italokkal is kínálják vendégeiket. De ha itt a vízre és a szódára gondolsz, tévedsz, mert nagyon sok olyan finom koktél van, amiben nincs alkohol. Ha pedig mindez a kókusz krémességével és a gránátalma fanyarságával párosul, akkor valószínűleg még azok a barátnőid sem fognak ellenállni, akik amúgy inkább a klasszikus koktélokat kedvelik.

 

Hozzávalók

2 cl kókusztej

2 cl gránátalmalé

1 cl ananászlé

gránátalma és kókuszreszelék a díszítéshez

 

 

Az alkoholmentes koktélhoz keverd össze a kókusztejet, a gránátalma levét és az ananászlevet a shakerben, majd töltsd pohárba. Díszítésként egyszerűen adj hozzá néhány gránátalmamagot és pár szem kókuszreszeléket. Egészségetekre!

 

Trópusi sztár: Woo woo koktél görögdinnyével

 

Elkészültek a parti falatok, már csak az italok hiányoznak. A nyár és a napsütés pedig egy megfelelően könnyed és frissítő koktél után kiált. Akkor a 70-es évek trenditalát, a csípős, friss "Woo Woo”koktélt görögdinnyével neked ajánljuk! Retró ízvilág trópusi hangulattal fűszerezve - de vigyázz, nagyon erős!

 

 

Íme a recept:

Egy szelet görögdinnye

3 cl vodka

3 cl barack pálinka

6 cl áfonyalé

 

Vágj egy ujjnyi szeletet a görögdinnyéből, és távolítsd el a magokat. Vágd le a héját és turmixgépben rövid ideig pürésítsd a gyümölcskeveréket. Ezután tölts meg egy koktél shakert vodkával, barack pálinkával, áfonyalével és a pürésített görögdinnyével. 

Ehhez a friss koktélhoz mi egy stílusos long drink poharat ajánlunk, díszítésképpen pedig tegyél a pohár szélére egy szelet kivit, egy koktélesernyőt, szívószálat – és kész is!

Dekorációs tipp: Műanyag szívószálak helyett üvegből vagy rozsdamentes acélból készült környezetbarát alternatívákat is használhatsz, melyek könnyedén tisztíthatóak és így újra és újra felhasználhatod őket.

 

Az igazi kánikulára: Gin tonic popsicle

 

Üdvözlő ital helyett egyszerűen lepd meg vendégeidet a következő nyári bulin egy koktélfagylalttal. Ezt a gin-tonicot jéghidegen, eperrel, lime-mal és friss mentával ízesítve tálaljuk. A gint sokan szeretik és tökéletes aperitif is - jegesen, gyümölcsökkel tálalva a forró nyári napokon pedig kifejezetten hálásak lesznek érte a vendégeid.

 

Hozzávalók (kb. 4 popsicle lesz ebből az adagból):

8 cl gin

10 cl tonik víz

1 lime

100 gramm eper

Friss menta

4 jégkrém készítő forma

 

Popsicle és fagylalt stílusosan! A színes popsicle a nyári buli slágere.

 

A lime-ot és az epret alaposan mosd meg és vágd vékony szeletekre. Ezután a gyümölcsszeleteket oszd el a fagylaltformákban, majd keverd össze a gin-tonikot és öntsd ezt is a formákba. Körülbelül 8 óra alatt a popsicle megdermed a fagyasztóban és néhány jégkockával egy bögrébe, vagy egy lehűtött tálalótálcára helyezheted.

Buli tipp: Az alkoholmentes változathoz egyszerűen használj gyümölcslevet gin helyett.

 

Party-hack: gyümölcsös jégkockák

 

„Egy pohár vizet kérek!” Ez a kis trükk még a legegyszerűbb italt is stílusos frissítővé varázsolja. Tölts meg egy jégkockatartót gyümölcsökkel - például málnával, lime darabokkal - vagy friss mentalevéllel és rozmaringgal, majd öntsd fel a vízzel. Ugye, hogy még egy pohár víz is nézhet ki ínycsiklandóan?

 

Jó szorakozást kívánunk!

 

 

Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm