Vakondtúrás pohárkrém


 

 

Hozzávalók

10-12 adaghoz:

a tésztához:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg nádcukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl hideg habtejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
  • 2-3 banán
  • 25 dkg eper

 

Elkészítés

 

A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojást és a cukrot. Beleforgatjuk a sóval elvegyített lisztet. A masszát 20 × 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és 170 fokon 11-12 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tésztát felkockázzuk, majd elmorzsoljuk. A krémhez a tejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A krémsajtot összedolgozzuk a vanília kikapart magjaival és a maradék porcukorral. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot is. A poharak aljába szórunk egy réteg morzsát, arra helyezünk néhány banánkarikát, kevés krémet kanalazunk rá, erre újabb adag banán és krém kerül, végül befedjük egy sor morzsával. Eperszemekkel díszítjük.


 

A receptet és a képeket a Kifőztük-től kaptuk, további receptekért katt IDE.

NYERJEN MEG

TEGYE A KARÁCSONYFA ALÁ
10 000 FT ÉRTÉKŰ
BUTLERS WEBSHOP UTALVÁNYUNKAT!

CSAK ANNYIT KELL TENNIE,
HOGY FELIRATKOZIK HÍRLEVELÜNKRE 2016.12.20-IG!




HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Élje át a BUTLERS-élményt otthonról is!

KÖSZÖNJÜK REGISZTRÁCIÓJÁT!
Hamarosan küldjük első BUTLERS-hírlevelét!



Éljen a közösség!
Irány a BUTLERS Facebook oldala is!