Túrógombóc kalácsmorzsában


 

 

Hozzávalók

 

  • 50 dkg zsíros túró
  • 15 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál (nyírfa)cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 1 csipet só
  • a morzsához:
  • 25 dkg kalács
  • 25 dkg kalács
  • 4 dkg vaj
  • a tálaláshoz:
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 evőkanál (nyírfa)porcukor

 

Elkészítés

 

A tojást, a sót, a cukrot, a vaníliát és a finomra reszelt citromhéjat robotgéppel 1-2 perc alatt felhabosítjuk. Addig keverjük tovább a túróval és a búzadarával, amíg sima masszát nem kapunk. Lefóliázzuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Amíg pihen a tészta, elkészítjük a morzsát. A kalácsot felszeleteljük, megpirítjuk, majd késes aprítóban ledaráljuk. Nagyobb serpenyőben felhevítjük a vajat, beleszórjuk a kalácsmorzsát, és kis lángon aranybarnára pirítjuk. Kicsit kihűtjük, ismét megdaráljuk, majd félretesszük.
Fazékban vizet forralunk. A pihentetett tésztából vizes kézzel diónyi gombócokat gömbölyítünk, és a forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feljöttek a tetejére, további 2 percig főzzük. A gombócokat szűrőkanállal kiszedjük, és meghempergetjük a kalácsmorzsában. Porcukorral édesített tejföllel leöntve tálaljuk.


 

A receptet és a képeket a Kifőztük-től kaptuk, további receptekért katt IDE.

NYERJEN MEG

TEGYE A KARÁCSONYFA ALÁ
10 000 FT ÉRTÉKŰ
BUTLERS WEBSHOP UTALVÁNYUNKAT!

CSAK ANNYIT KELL TENNIE,
HOGY FELIRATKOZIK HÍRLEVELÜNKRE 2016.12.20-IG!




HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Élje át a BUTLERS-élményt otthonról is!

KÖSZÖNJÜK REGISZTRÁCIÓJÁT!
Hamarosan küldjük első BUTLERS-hírlevelét!



Éljen a közösség!
Irány a BUTLERS Facebook oldala is!