Sárgarépás-diós kocka
- Főoldal
- Butlers Recept ötletek
- Sárgarépás-diós kocka
- Brokkolis rakott tészta
- Sajtos rúd locsolóknak
- Krémes tejberizs rumos meggyel
- Csíkos sajttorta pohárban
- Vakondtúrás pohárkrém
- Túró Rudi-pohárkrém
- Túrógombóc kalácsmorzsában
- Húsvéti marcipános keksz
- Mogyorókrémes kalácspuding
- Sajtos-sonkás makaróni
- Sárgarépás-diós kocka
- Tormás sonkatekercs és töltött tojás
![]() |
|
Hozzávalók
|
ElkészítésA diót durvára törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk. A sárgarépát meg az almát meghámozzuk és lereszeljük. A kókuszzsírt kézi mixer segítségével elvegyítjük a cukorral. Hozzáadjuk előbb a tojásokat, majd a sárgarépát és az almát. Belekeverjük a fűszerekkel és sütőporral elvegyített liszteket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kézi mixerrel összedolgozzuk a nyírfaporcukorral, majd adagonként beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémmel megkenjük a piskótát, felszeleteljük, és dióval a tetején tálaljuk.
A receptet és a képeket a Kifőztük-től kaptuk, további receptekért katt IDE. |