Mogyorókrémes kalácspuding


 

 

Hozzávalók

4 db 10 cm-es sütőtálhoz:

  • 20 dkg kalács
  • 3 evőkanál mogyorókrém
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál aprított mogyoró vagy mandula
  • a tálaláshoz:
  • porcukor

 

Elkészítés

 

A kalácsot felszeleteljük, megkenjük vékonyan mogyorókrémmel, majd felkockázzuk. A tojást kikeverjük a tejjel és a vaníliával, beleforgatjuk a kalácsot. A sütőformákat vékonyan kivajazzuk, elegyengetjük bennük a masszát, végül meghintjük mogyoróval vagy mandulával, és rámorzsoljuk a maradék vajat. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp: a kis formák helyett egy 20 cm-es tálat is használhatunk a sütéshez.


 

A receptet és a képeket a Kifőztük-től kaptuk, további receptekért katt IDE.

NYERJEN MEG

TEGYE A KARÁCSONYFA ALÁ
10 000 FT ÉRTÉKŰ
BUTLERS WEBSHOP UTALVÁNYUNKAT!

CSAK ANNYIT KELL TENNIE,
HOGY FELIRATKOZIK HÍRLEVELÜNKRE 2016.12.20-IG!




HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Élje át a BUTLERS-élményt otthonról is!

KÖSZÖNJÜK REGISZTRÁCIÓJÁT!
Hamarosan küldjük első BUTLERS-hírlevelét!



Éljen a közösség!
Irány a BUTLERS Facebook oldala is!