Krémes tejberizs rumos meggyel


 

 

Hozzávalók

4-6 személyre:

  • 10 dkg (kerek szemű) rizs
  • 2 dl habtejszín
  • 6 dl tej
  • 1 vaníliarúd
  • 1 púpozott evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojássárgája
  • a szószhoz:
  • 20-30 dkg meggy
  • 1/2 dl rum
  • cukor ízlés szerint
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • továbbá: őrölt fahéj

 

Elkészítés

 

Vastag aljú, kisebb lábost kiöblítünk hideg vízzel. Beleöntjük a tejszínt, a tejet, beleszórjuk a megtisztított rizst, beletesszük a vaníliarúd kikapart magjait, magát a rudat is és a sót. Közepes lángon felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs sűrű, nagyon puha és krémes nem lesz. Kivesszük belőle a vaníliarúd hüvelyét, belekanalazzuk a cukrot, a kissé felvert tojássárgáját, és még pár percig forraljuk. Ezután levesszük a tűzről és kihűtjük.
A kimagozott meggyet kevés cukorral együtt kis lángon átforrósítjuk. Az étkezési keményítőt simára habarjuk 1-2 dl hideg vízzel és a rummal, a meggyhez öntjük, folyamatosan keverve besűrítjük, majd kihűtjük. Tálaláskor a rizst tálkákba, poharakba szedjük, megszórjuk fahéjjal, és meglocsoljuk az öntettel. Tetszés szerint rétegezve is kínálhatjuk.

 

A receptet és a képeket a Kifőztük-től kaptuk, további receptekért katt IDE.

NYERJEN MEG

TEGYE A KARÁCSONYFA ALÁ
10 000 FT ÉRTÉKŰ
BUTLERS WEBSHOP UTALVÁNYUNKAT!

CSAK ANNYIT KELL TENNIE,
HOGY FELIRATKOZIK HÍRLEVELÜNKRE 2016.12.20-IG!




HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Élje át a BUTLERS-élményt otthonról is!

KÖSZÖNJÜK REGISZTRÁCIÓJÁT!
Hamarosan küldjük első BUTLERS-hírlevelét!



Éljen a közösség!
Irány a BUTLERS Facebook oldala is!