Húsvéti marcipános keksz


 

 

Hozzávalók

 

  • Hozzávalók 25-30 db-hoz
  • 15 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál lekvár
  • 30 dkg marcipánmassza
  • továbbá:
  • ételfestéktoll

 

Elkészítés

 

A vajat kikeverjük a porcukorral, a vaníliakivonattal és a tojássárgájával. Beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet, és sima tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett felületen 4-5 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kekszeket, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük. 2 ív sütőpapír között vékonyra nyújtjuk a marcipánt, majd kiszúrjuk a kekszekkel egyező formákat. A kihűlt kekszeket vékonyan megkenjük lekvárral, rájuk illesztjük a marcipánt, végül ételfestéktollal díszítjük.


 

A receptet és a képeket a Kifőztük-től kaptuk, további receptekért katt IDE.

NYERJEN MEG

TEGYE A KARÁCSONYFA ALÁ
10 000 FT ÉRTÉKŰ
BUTLERS WEBSHOP UTALVÁNYUNKAT!

CSAK ANNYIT KELL TENNIE,
HOGY FELIRATKOZIK HÍRLEVELÜNKRE 2016.12.20-IG!




HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Élje át a BUTLERS-élményt otthonról is!

KÖSZÖNJÜK REGISZTRÁCIÓJÁT!
Hamarosan küldjük első BUTLERS-hírlevelét!



Éljen a közösség!
Irány a BUTLERS Facebook oldala is!