Húsvéti marcipános keksz
- Főoldal
- Butlers Recept ötletek
- Húsvéti marcipános keksz
- Brokkolis rakott tészta
- Sajtos rúd locsolóknak
- Krémes tejberizs rumos meggyel
- Csíkos sajttorta pohárban
- Vakondtúrás pohárkrém
- Túró Rudi-pohárkrém
- Túrógombóc kalácsmorzsában
- Húsvéti marcipános keksz
- Mogyorókrémes kalácspuding
- Sajtos-sonkás makaróni
- Sárgarépás-diós kocka
- Tormás sonkatekercs és töltött tojás
![]() |
|
Hozzávalók
|
Elkészítés
A vajat kikeverjük a porcukorral, a vaníliakivonattal és a tojássárgájával. Beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet, és sima tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett felületen 4-5 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kekszeket, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük. 2 ív sütőpapír között vékonyra nyújtjuk a marcipánt, majd kiszúrjuk a kekszekkel egyező formákat. A kihűlt kekszeket vékonyan megkenjük lekvárral, rájuk illesztjük a marcipánt, végül ételfestéktollal díszítjük.
A receptet és a képeket a Kifőztük-től kaptuk, további receptekért katt IDE. |