20 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Ázsiai hangulat

 

Manapság már nem számít különlegességnek, ha ázsiai ételeket eszünk, vagy ha ázsiai ételeket készítünk otthon. Szeretnénk ez utóbbiban a segítségetekre lenni, hogy mi mindent érdemes beszerezni az ételek profi elkészítéséhez, illetve mutatunk pár csodás, letisztult terítési, asztal dekorálási ötletet, melyekkel elkápráztathatod a hozzád érkező vendégeket!

 

 

A kínaiak a teáról azt tartották, hogy ápolja és meghosszabbítja az életet, ezért eleinte orvosság gyanánt itták. A tea valamikor az uralkodók itala volt, a teázás szokása bekerült az udvari etikettbe is. Mint a legtöbb szokás, a teázás is idővel meghonosodott, s egyre nagyobb szerepet játszott a magánházaknál is. Vendégfogadás nem múlhatott el, pontosabban, meg sem kezdődhetett nélküle. Amikor a vendéget leültették, rögtön teával kínálták, és a társalgást csak akkor kezdhették el, ha a vendég már megivott egy csészével. Ha ennyire nem is vesszük szigorúan a régi szabályokat, de vendégeink biztos nagyon örülnek majd, ha egy csésze teával köszöntjük őket mi is!

 


Dragon tea szett fekete, Dragon tea szett fehér, Ceremony teás kanna

 

Az asztalt terítésénél ügyeljünk a keleti hangulatra. Használjunk bambusz tányér alátéteket, és fekete vagy fehér fajansz edényeket. Természetesen az eredeti kínai porcelán tálkák is remekül mutatnak az asztalon.

 

Dragon teríték szett fekete, Dragon teríték szett fehér, Dragon teríték szett klasszikus

 

 

Az ételt, amit felszolgálunk, lehetőségek szerint wok-ban készítsük el, sokkal ropogósabb, jobb ízélményt kapunk végeredményként, mintha klasszikus serpenyővel dolgoznánk.

 


Dragon Wok-szett

 

Amennyiben a klasszikus ázsiai konyhakultúra mellett mindenképpen szeretnénk pár szót ejteni a szintén ázsiai, azonban egy kicsit eltérő, színekben, formákban, ízekben pompázó indiai, thai ételkultúráról is. Ha indiai, vagy thai vacsorára hívjuk át barátainkat, terítsünk ennek megfelelően, használjunk harsány színeket, mintákat, formákat! A Sumatra tányérkészlet tökéletes választás erre a célra!

 

 

Jó készülődést az ázsiai estedhez!

 

 

 

Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm