20 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

8+1 TOP konyhai eszköz!

Amikor saját háztartás vezetésébe kezd az ember, akkor vannak elképzelései, mik a nélkülözhetetlen darabok. Elsőként persze az otthon megszokott "kényelemre" vágyunk, így azokat szerezzük be - még ha mások számára egy-egy ilyen eszköz feleslegesnek tűnhet. Aztán idővel elérkezünk a "már csak ez hiányzik és teljes lesz a konyhám" mondathoz, amit viszont tapasztalatból mondunk, soha nem ér véget. Mert mindig lesz valami új, amire lehet vágyni a maximális konyhai kényelemhez. Most lássunk 9 olyan eszközt, amik nélkül (úgy szoktunk fogalmazni, hogy) lehet élni, de nem érdemes.

 

 

  1. Kések

Talán a legfontosabb, ami nélkül nehezen tudunk megmozdulni a konyhában, az a jó kés. Van, aki az él recésségére, van aki a penge vastagságára esküszik, de a lényeg, hogy jó kés nélkül minden szakács csak félkezű óriás. 

 

forrás

 

  1. Vágódeszka

Ha már van jó késünk, akkor a vágódeszka a következő lépés a tökéletes aprításhoz. Minél nagyobb, annál jobb, de azért ne essünk abba a hibába, hogy gyúródeszka méretet választunk, mert azt nem tudjuk majd megmozdítani :o)

 

forrás

 

  1. Szilikonos lehúzó spatula

Ez a keverő eszköz nagyon hasznos akár főzés, akár sütés közben - így rögtön kettőt szerezzünk be belőle! Garantáltan egy csepp étel sem marad utána az edényben - sütésnél persze a gyerekek legnagyobb bánatára. 

 

forrás

 

  1. Mérőkanál

Sütésnél a pontos mennyiségek elengedhetetlenek. Így ez a négy részes mérőkanál csomag nagy hasznunkra lesz. Ahogy a habverő is.

 

mérőkanál és habverő

 

  1. Fokhagymanyomó

Első hallásra luxusnak tűnhet, de egy jó fokhagymanyomó nagyon nagy segítség. Villámgyorsan elbánik a fokhagymával, de akár a dió vagy mogyoró törésben is nagy segítség.

 

forrás

 

  1. Konyhai óra

Egy ilyen óra nagy segítség akár a lágytojás főzésénél, akár a hús vagy sütemény sütési idejének figyeléséhez. Kedves, vicces állatka formája vidámságot visz a konyhába.

 

elefánt, kutyatehén

 

 

  1. Szűrő

A lényeg, hogy legyen masszív kerete, jó erős fogója, ne rozsdásodjon és az sem árt, ha van belőle két méret a fiókban. Nem csak víz leöntéséhez, de akár pároláshoz is használható.

 

forrás

 

  1. Kávéfőző

Legtöbb családban a reggelek nem indulnak túl könnyen egy finom kávé nélkül. Legyen szó eszpresszóról vagy hosszú kávéról, a kávé aromájára és a koffeinre szükségünk van.

 

 

+1 tipp: Tésztanyújtó gép

Ugye, nem tűnik elhagyhatatlan kelléknek... de szeretitek a tésztát? Ha igen, akkor a frissen készült házi tésztától finomabbat el sem tudtok képzelni! Akár még egy krumplis tészta is fejedelmi vacsora lehet, a tészta elkészítése pedig egy ilyen géppel gyerekjáték. Két főre mindössze 1 tojás és 10 dkg liszt (fele-fele arányban sima- és rétesliszt) szükséges hozzá és már mehet is a hengerek közé. Vagyis egy kezdő háztartásban a finom és gyors vacsora elengedhetetlen kelléke a tésztanyújtó gép.

 

forrás

Ezek a mi legfontosabbnak ítélt eszközeink. Nektek meg van már minden ezek közül? Ha igen, akkor lehet tovább álmodozni, mi hiányzik még, mint például a bambusz pároló, a mozsár vagy a popcorn készítő fazék.

Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm