5 indok, hogy miért válasszon fehér bútort

Bloggerünk tippjei 

 

Sokan még mindig félnek a fehér színtől nemcsak a bútorok terén, hanem általában a lakberendezésben is.

Tapasztalataim szerint a legtöbben attól tartanak, hogy unalmas vagy túlságosan is steril lesz az összhatás. Legalább is emlékeim szerint ezt a két indokot biztosan ezerszer hallottam már az évek alatt. Pedig véleményem szerint a fehér szín szinte minden esetben a legjobb választás, amire érdemes építeni.

Össze is szedtem a legfontosabb indokaim a fehér bútorok mellett:

1. 

A fehér bútorok semleges alapot teremtenek és ebből kifolyólag bárhova illenek, bármilyen stílusban otthon érzik magukat.

fehér vitrines szekrény

 

2. 

Semlegességük révén bármilyen más színnel jól mutatnak, így bármikor más hangulatúra vagy színűre válthatunk a dekoráció, a falak színe vagy a textilek esetében.

étkezőasztal skandináv stílusban

 

Ha pedig bizonytalanok vagyunk saját stílusunkat illetőleg vagy olyan albérletben lakunk, ahova saját bútorokat is kell venni, akkor is kiváló választás.

modina étkezőszék

3. 

Nem elhanyagolható szempont, hogy kortalan és igazából soha nem megy ki a divatból. Lehet, hogy a wenge például pár évig nagyon menő volt, de hol van most? A fehérrel színnel ez biztosan nem történhet meg, mert volt már elég ideje bizonyítani az elmúlt évtizedek alatt időtállóságát illetőleg.

Campagne szekrény

4. 

A fehér bútornak van olyan előnye, amely a közhiedelemmel teljesen ellentétes. Mégpedig, hogy sötét társaival ellentétben a por kevésbé látszik meg a felületükön. Otthon nálam a nappaliban található bútor nagyon sötétbarna, már majdnem fekete és törölgetés után már másnap újra lehetne kezdeni az egész takarítási műveletet. Ezzel szemben a konyhában a fehér polcok vígan és pormentesen mutatják az aktuális dekorációt.

konzolasztalka kínai stílusban

5. 

Az utolsó előnyt ismerhetik a legtöbben, hiszen a fehér szín valóban tágítja és világosítja a teret. Ezt bútorokra lefordítva úgy kell elképzelni, hogy egy nagyméretű fehér bútor soha sem fog nyomasztó érzést ébreszteni a szobában tartózkodókban. Általánosságban pedig a fehér bútor mindig könnyed és légies érzetet kelt és így közvetetten tágítja a teret.

Campagne könyvespolc

 

Ne féljünk tehát a fehér színtől, inkább élvezzük ki minden előnyét! A Butlers bútorválasztékában is szép számmal akadnak fehér bútorok. Inspirálódjon, nézelődjön a webshopban!

 

Venczel Klaudia

a Saját Otthon Project blog egyik szerzője

Saját Otthon Projekt bloggerek

 

 


Kérje hírlevelünket újdonságainkról és akcióinkról!
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Élje át a BUTLERS-élményt otthonról is!

KÖSZÖNJÜK REGISZTRÁCIÓJÁT!
Hamarosan küldjük első BUTLERS-hírlevelét!Éljen a közösség!
Irány a BUTLERS Facebook oldala is!