25 000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS (KIVÉVE BÚTOROK) / 30 NAPOS VISSZAVÉT

Quinoa saláta spárgával & eperrel


2024. 4. 18. | Judit

Quinoa saláta spárgával & eperrel


A májusi #kitchenstories receptem igazán tavaszi, sőt inkább már a nyarat idézi: végre eljött a spárga és az eper szezonja, így ezekből a friss hozzávalókból érkezik most egy tartalmas, egészséges saláta/ főétel ötlet.

 

Hozzávalók (2 nagyobb adaghoz)


1 köteg zöld spárga 

25 dkg friss eper 

150 gramm főtt quinoa

10 dkg lágy kecskesajt

5 dkg vaj

1 ek. méz

Olívaolaj, krémes balzsamecet

Só, bors

Friss bazsalikom levelek ízlés szerint 

 

Elkészítés


A quinoa-t leöblítjuk, majd feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Közepes lángon 12-15 perc alatt elkészül. Közben mossuk meg a spárgát és az epret. 


A spárgát nem szükséges megpucolni, tördeljük le a szárait (ne dobjuk ki, krémleveshez vagy zöldség alapléhez szuperül felhasználható), majd vágjuk őket hasábokra, a hasábokat pedig keresztbe, vékony “szalagokra.” Használhatunk hámozót is ehhez.  A zöld mellett most kaptam lila spárgát is, ami igazán izgalmassá, még színesebbé tette az ételt, termelői piacon keressétek ti is. 


Én le szoktam forrázni, majd 2-3 percet hagyom állni a forró vízben a felaprított spárgát, ezután leszűröm, és néhány perc alatt vajon átpirítom. Ne főzzük, ne pirítsuk a spárgát ennél tovább, így lesz a legfinomabb állagú. 

Közben daraboljuk fel a megmosott epreket is. 

Tegyünk mindent egy nagy keverőtálba, a hozzávalók lehetnek még langyosak (quinoa, spárga) vagy teljesen hidegek is. Egy befőttesüvegben rázzuk össze az öntethez az olívaolajat, balzsamecetet ès a mézet, majd öntsük rá a salátára. Alaposan keverjük el, a tetejére morzsolhatjuk a kecskesajtot, és tehetünk rá friss bazsalikom leveleket, de akár buggyantott tojással vagy grillezett csirkemellel is tálalhatjuk az ételt.

Jó étvágyat hozzá! 

Szauer Judit / gasztro_pr


Oszd meg másokkal!
Biztosan törölni akarod a kosárból?
 
 
Törlöm